De Alpe d’HuZes beklim je niet alleen

Onno de Wildt

Afgelopen 6de juni heb ik tijdens Alpe d’HuZes de Alpe d’Huez zes keer beklommen om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. De Alpe d’HuZes beklim je niet alleen. Dat merk je als er zo’n 30.000 Nederlanders aanwezig zijn in Frankrijk om de berg te bedwingen, vrijwilligerswerk te doen of hun vrienden en familie als supporter naar boven aan het schreeuwen en duwen zijn. Zeker niet op de laatste plaats, voel je de aanwezigheid van dierbaren die de strijd tegen kanker verloren hebben.

Ikzelf had mij niet ingeschreven met een team, maar als individuele deelnemer. Ondanks dat ik mij niet als team had ingeschreven, was er wel een groots team dat mij heeft geholpen om mijn Alpe d’HuZes avontuur zeer geslaagd te maken met een eindresultaat van 7.600 euro aan donaties voor het KWF. Mijn team werd gevormd door zowel familie en (korfbal)vrienden als mijn collega’s. Zij hebben veel voor mijn actie betekend.

Mijn collega’s van Effectory hebben heel wat geld in het laatje gebracht voor Alpe d’HuZes. Mijn trainingsshirt is gesponsord en na een bijdrage is er een banner van Effectory op mijn site (http://onnodewildt.nl) geplaatst. Verder waren er vele acties die geld opbrachten, zoals pepernoten verkopen, weddenschappen, een karaoke evenement, donaties via mijn actie-site, het vullen van spaarpotjes en als klap op de vuurpijl de Effectory band die alle opbrengsten van hun optreden aan het KWF doneerden. Alles bij elkaar een grote financiële bijdrage van mijn collega’s. Dat motiveerde enorm. Buiten de financiële motivatie, heb ik veel gehad aan iedereen van Effectory die erg meeleefde en dat duidelijk aan mij lieten weten. Fantastisch.

Nu is het avontuur voorbij. Ik hoop wel dat mijn actie misschien aanzet tot een vervolg. Er wordt bij Effectory enthousiast gefietst en meerderen waren erg enthousiast over het evenement Alpe d’HuZes. Zal mijn deelname opvolging krijgen van een collega voor de editie van 2014? Of nog mooier, zou er niet een team van Effectory volgend jaar op 4 of 5 juni aan de start moeten staan voor een geweldige uitdaging voor de strijd tegen kanker!