De magie van bevlogen medewerkers

Georgine Adriaansen

In 2014 hebben we ruim 400.000 medewerkers gevraagd naar hun werkbeleving. Op basis hiervan brengt Effectory ‘Het verborgen potentieel van werkend Nederland – Editie 2015’ uit. In dit rapport wordt vanuit medewerkersperspectief antwoord gegeven op de vraag hoe organisaties duurzaam succesvol kunnen zijn. We zien hierin terug dat bevlogenheid een belangrijke pijler is voor duurzaam organisatiesucces. Hoe bevlogen waren Nederlandse medewerkers het afgelopen jaar?

De magie van bevlogen medewerkers

Bevlogenheid in 2014

Hoewel de economie voorzichtig herstelt, zien we het afgelopen jaar nog geen groei van de werkgelegenheid. Organisaties zijn efficienter en productiever geworden maar durven het nog niet aan om meer personeel aan te nemen. Ondanks de impact van de recessies op de Nederlandse arbeidsmarkt is er wel een lichte stijging zichtbaar in de bevlogenheid van medewerkers. Waar dit thema in 2011 gemiddeld met een 7,2 werd beoordeeld, is het rapportcijfer in 2014 een 7,4. Medewerkers hebben zich sámen met de werkgever ingezet om het te redden in zware ecomische tijden. Zij voelen zich hierdoor extra verbonden met de organisatie. De invloed van de economische crises op de bevlogenheid is dus opzienbarend genoeg niet negatief gebleken.

Hoe kunnen organisaties duurzaam succesvol zijn?

Bevlogen medewerkers

Organisatiesucces zit hem in een evenwaardige balans tussen drie belangen: het maatschappelijke belang, het organisatiebelang en het individuele belang van de medewerkers. Naast een lange termijnvisie en een maatschappelijke relevatie is het dus belangrijk om bevlogenheid zo veel mogelijk te stimuleren. Bevlogen medewerkers:

  • Zijn de ogen en oren van een organisatie
  • Tonen ondernemerschap en zijn alert op verbetering
  • Krijgen energie van hun werkzaamheden
  • Zetten alles op alles om hun taken zo goed mogelijk uit te voeren
  • Hebben een grote bedrijfskundige meerwaarde

Download het rapport Het verborgen potentieel van werkend Nederland – Editie 2015′ gratis

Met behulp van hun inzichten geven we vanuit medewerkersperspectief antwoord op de vraag: Hoe kunnen organisaties duurzaam succesvol zijn?

Downloaden

Ontdek hoe bevlogen uw medewerkers zijn

Wat kunt u doen om bevlogenheid binnen uw organisatie te stimuleren? Wanneer u als werkgever de juiste randvoorwaarden schept om medewerkers goed te laten presteren, komt dat de bevlogenheid binnen de organisatie ten goede. Zorg bijvoorbeeld dat medewerkers zichzelf kunnen blijven ontwikkelen, bespreek de grootste frustraties en energiegevers en investeer in teambuilding. Met behulp van het medewekersonderzoek van Effectory krijgt u inzicht in de beïnvloeders van dit thema binnen uw organisatie. Een modern medewerkersonderzoek activeert medewerkers tot het verbeteren van zowel de eigen werkomgeving als de organisatie. Zo kunt u samen met de medewerkers aan de slag om de bevlogenheid te vergroten!

Ontdek alles over onze oplossingen in de demo

Wil je meer weten én zien van onze feedbacktools? Vraag een demo aan.

Aanvragen