De negen Beste Werkgevers binnen de Financiele Dienstverlening

Hadewych van Middelaar

Op 7 oktober werd bekend gemaakt wie de Beste Werkgevers branchewinnaars van 2014 zijn. In de categorie financiële dienstverlening is de grote winnaar ZLM Verzekeringen. Maar ook de overige financiële dienstverleners doen aan goed werkgeverschap. In deze top 9 leest u wat de Beste Werkgevers uit de financiële dienstverlening (verzekeraars, banken en pensioenfondsen) doen om hun medewerkers bevlogen te houden. 

De negen Beste Werkgevers binnen de financiële dienstverlening

1. ZLM Verzekeringen

ZLM geeft haar medewerkers de ruimte om zichzelf te zijn. Zij hebben geen targets rondom winst of groei. De klant moet het gevoel overhouden dat hij met aandacht als een mens behandeld is. Datzelfde geldt voor de medewerker: daar wil ZLM goed voor zorgen. Daarom besteden zij veel aandacht aan de lunch (gratis en gezond), associaties met sport en vitaliteit, mensgerichtheid en een financieel gezonde positie.

ZLM Verzekeringen is een verzekeringsmaatschappij zonder winstoogmerk en een persoonlijke dienstverlening. Bekijk hier de videoblog en het interview met ZLM verzekeringen.

2. TVM verzekeringen

TVM is het meest trots op de hoge betrokkenheid en bevlogenheid van haar medewerkers. Plezier in het werk is voor hun een combinatie van professionele uitdaging en optimale sfeer. Met een open werksfeer met korte lijnen bieden zij hun medewerkers ruimte voor eigen initiatief.

3. FMO

FMO medewerkers hebben een intrinsieke motivatie om bij te dragen aan het realiseren van hun doelstelling: de passie voor duurzaam ondernemen. De projecten in alle continenten brengen hun medewerkers in contact met andere culturen. Ook de uitwisselingsprogramma’s en internationale trainingen maken FMO tot een dynamische organisatie om voor te werken.

4. Yarden

Yardeniers werken met passie. Zij zien het als hun maatschappelijke taak om mensen te helpen op een kwetsbaar moment in hun leven. Daarbij willen zij voortdurend verwachtingen overtreffen, met als doel hun klanttevredenheidsscore naar een 9+ te brengen.

World-class Workplace

Goed werkgeverschap verdient erkenning. Laat je medewerkers spreken en verdien het World-class Workplace keurmerk!

bekijk nu

5. Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid biedt medewerkers de kans om zinvol werk te doen: iets betekenen voor de samenleving. Daarbij vinden zij het belangrijk dat hun medewerkers de kans krijgen om zich persoonlijk te ontwikkelen. Zorg en Zekerheid is een open, informele organisatie. Zij nodigt iedereen uit om mee te denken hoe de organisatie verder kan verbeteren, en de lijnen zijn kort.

6. Promovendum, onderdeel van de C.A.K. groep

In de drukste periodes van het jaar zetten de Promovendum medewerkers graag een extra stap. Promovendum is een open organisatie, hun medewerkers worden aangemoedigd om mee te denken. Zij worden goed verzorgd: ‘state of the art’ koffiemachines, goedgevulde fruitschalen en koelkasten op elke afdeling. Naast de twee jaarlijkse themafeesten, zorgt ook een inspirerende werkomgeving voor veel werkplezier.

Promovendum is een verzerkeraar voor hoger opgeleiden. Bekijk hier het inspirerende video interview met Promovendum.

7. Aegon

Aegon laat haar klanten bewust kiezen voor haar producten, en zo wil zij ook dat medewerkers bewust kiezen voor Aegon als werkgever. Hun medewerkers krijgen dan ook de ruimte om te doen waar ze goed in zijn en om zich verder te ontwikkelen. In een moderne kantooromgeving biedt zij haar medewerkers flexibele arbeidsvoorwaarden. Vernieuwende ideeën en projecten van de medewerkers worden van harte toegejuichd.

8. Atradius

De cultuur van Atradius is gericht op samenwerken en groei. Het is een directe en informele organisatie, maar tegelijkertijd professioneel. Atradius biedt haar medewerkers tijd en ruimte om te leren en zich te ontwikkelen. Daarnaast bieden zij de flexibiliteit om werk en privé te combineren.

9. PGGM

Uit resultaten van het meest recente medewerkersonderzoek blijkt dat autonomie, zingeving en vakmanschap goed tot hun recht komen bij PGGM. Medewerkers werken graag bij PGGM omdat ze hun vak op topniveau kunnen uitoefenen. Daarnaast voelen ze affiniteit met de maatschappelijke opdracht die PGGM zichzelf stelt, als coöperatie maar ook als institutionele belegger, waarbij veel aandacht wordt besteed aan verantwoord beleggen.

Ben jij een World-class Workplace? Laat je medewerkers spreken!

Het World-class Workplace label is een eerlijk en gratis keurmerk dat alleen te behalen is, door wat eigen medewerkers over jouw organisatie zeggen als werkgever.

Aanmelden