De resultaten van het medewerkersonderzoek online beschikbaar voor alle medewerkers

Jimmy van den Berg

Jaarlijks voert Effectory medewerkersonderzoek uit bij ca. 800 organisaties. We stimuleren deze organisaties om samen met de medewerkers aan de slag te gaan met de resultaten van het onderzoek. Helaas horen we soms van medewerkers dat ze de uiteindelijke resultaten van het medewerkersonderzoek niet gezien hebben. Dit is zonde! Om de betrokkenheid bij het onderzoek hoog te houden, is het belangrijk dat medewerkers ook weten wat de rest van de organisatie heeft gezegd. Én dat ze inspraak hebben in de acties die volgen uit het onderzoek. Effectory heeft daarom een nieuwe innovatie gemaakt, genaamd ‘Mijn Resultaten’. Hiermee is het voor medewerkers mogelijk om rechtstreeks de resultaten te bekijken.

De resultaten van het medewerkersonderzoek online beschikbaar voor alle medewerkers

Jouw eigen resultaten

‘Mijn Resultaten’ biedt aan alle medewerkers een persoonlijk overzicht van wat hij of zij heeft ingevuld in het medewerkersonderzoek. Deze resultaten vergelijken we met een benchmark, het team waar de medewerker zich in bevindt en het bovenliggende niveau. Door deze vergelijkingen zijn medewerkers meer bewust van de manier waarop zij in hun team en in de organisatie staan. Alleen de medewerker heeft inzicht in zijn eigen resultaten, niemand anders.

Resultaten van het team

De medewerker kan ook de resultaten van zijn of haar eigen team bekijken. De resultaten van het team vergelijken we met een benchmark, de vorige meting en het bovenliggende niveau. De verantwoordelijkheid om iets te doen met de resultaten ligt hierdoor meer bij de medewerkers en het team, en is niet meer alleen in handen van de leidinggevende.

Hoe werkt het?

Na het invullen van de vragenlijst geven we de medewerkers de keuze om inloggegevens achter te laten. Deze gegevens zijn nodig om er voor te zorgen dat de medewerker alleen zijn/haar eigen resultaten kan inzien. De gegevens die de medewerker invult, behandelen we strikt vertrouwelijk en gebruiken we alleen voor het inloggen van de medewerker. Na het achterlaten van de gegevens kan de medewerker zijn eigen resultaten en de resultaten van het team bekijken. Als een medewerker de vragenlijst niet ingevuld heeft is het alsnog mogelijk om de resultaten van het team te bekijken. Ook hiervoor moet de medewerker inloggegevens invullen.

Aan de slag!

Na het inzien van de resultaten kan de medewerker zelf actie ondernemen om deze resultaten ook echt te verbeteren. ‘Mijn Resultaten’ biedt hierbij een ondersteunende rol door deze inzichten zichtbaar te maken op de computer maar ook op tablet en telefoon. De medewerker kan de resultaten dus overal mee naar toe nemen.

Praktische tips voor een succesvol medewerkersonderzoek

Wat is er mogelijk?

Door de resultaten inzichtelijk te maken voor alle medewerkers is er volledige openheid. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het tonen van de resultaten aan de medewerkers. Meer weten over deze mogelijkheden of de inzichten in de resultaten? Neem dan contact met ons op.