Marktleider Effectory neemt WUA! over

Effectory

Per 1 januari mag Effectory, marktleider in medewerkers- en klantenonderzoek, zich moeder noemen van een nieuwe dochterorganisatie: WUA! (Web Usability Advice). De overname past in de visie van Effectory om met vernieuwende onderzoeksconcepten te komen.

WUA! richt zich momenteel met name op het verbeteren van Google posities en het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van websites. Evenals Effectory is de organisatie opgericht door twee jonge pioniers en gevestigd in hartje Amsterdam. De initiatiefnemers van WUA! zijn de gebroeders Henk en Klaas Kroezen. Jong, flexibel en resultaatgericht, zo kun je zowel Effectory als WUA! in één zin omschrijven.

Effectory heeft jarenlang ervaring met het transformeren van klant- en medewerker uitspraken in duidelijk leesbare, bruikbare rapportages. Al langer leefde het idee om ook voor internet heldere en directe bruikbare onderzoekstoepassingen aan te bieden.”Het is één van de concepten die al enige tijd ‘op het schap’ lag en waar we veel brood in zien” aldus Guido Heezen, directeur van Effectory. “Het kwam er nog niet van om ook daadwerkelijk over te gaan tot actie, door de groei die Effectory zelf doormaakte. Toen we midden vorig jaar in gesprek raakten met deze jonge, ambitieuze club op het gebied van webmarketing, hebben we besloten het concept samen te ontwikkelen en een meerderheidsbelang te nemen. We willen zo een snelle uitrol van het concept kunnen realiseren.”

Effectory ziet veel potentie in WUA! en is daarom erg enthousiast over de samenwerking. “Samen gaan wij onze klanten binnenkort verrassen met een nieuw, revolutionair concept!” aldus een opgetogen Heezen. In april wordt het concept gelanceerd, tot die tijd blijft het nog even spannend.