De Fox-IT top 3: Wat maakt hen succesvol in de ICT?

Hadewych van Middelaar

In geen enkele branche gaan de ontwikkelingen zo snel als in de ICT-sector. Fox-IT weet als geen ander dat het van cruciaal belang is om juist dan naar je medewerkers te blijven luisteren. Op de Beste Werkgevers Awards in 2012 was Fox-IT dan ook de grootste stijger op het gebied van medewerkerstevredenheid. Wat zijn de geheimen van goed werkgeverschap van Fox-IT?

Fox-IT top 3: Wat maakt hen succesvol in de ICT?

1. Sociale innovatie

Fox-IT maakt gebruik van de denkkracht van hun eigen medewerkers: “We wachten niet totdat de klant met een opdracht komt, maar ontwikkelen zelf ook nieuwe producten. Daardoor is er veel ruimte voor eigen ideeën.”

2. Minder regels en bureaucratie

Fox-IT stuurt aan op basis van vertrouwen in plaats van alleen aan te sturen op controle. Zo min mogelijk bureaucratie zorgt ervoor dat medewerkers beter in staat zijn om optimaal te kunnen presteren. “Je krijgt hier de tijd om serieuze beveiliging écht goed te doen, tot in de details uit te werken. Ondanks mijn lange reistijd krijg ik er ontzettend leuk werk voor terug”

3. Waarderen van specialisten

Fox-IT zorgt dat haar specialisten in staat worden gesteld om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren. Zij dagen hun vakmensen juist uit om steeds beter te worden in hun vak. Directeur Ronald Prins: “Tien jaar geleden waren dit nerds, nu beveiligen zij de informatiemaatschappij. We hebben een medewerker die voorheen systeembeheerder was bij een bibliotheek. Nu maakt hij het verschil of er wel of niet 30 miljoen gestolen wordt van een bank.”

Het hele interview met Fox-IT

ICT benchmark rapport

Binnenkort verschijnt het ICT benchmark whitepaper. Hierin lees je de opvallendste bevindingen uit ons medewerkersonderzoek onder 5143 medewerkers in de ICT branche, afgezet tegen de cijfers uit de Nederlandse Markt.

Vraag hier het whitepaper gratis aan