Beste Werkgevers in de retail in 2013

Afgelopen maand hebben Effectory en Intermediair de winnaars van de Beste Werkgevers Awards 2013 bekend gemaakt in Amsterdam. KLM Royal Dutch Airlines (categorie meer dan 1000 medewerkers) en URENCO Nederland (minder dan 1000 medewerkers) scoorden het hoogst op tevredenheid en mogen zich een jaar lang de Beste Werkgevers van 2013 noemen. Binnen de Retail sector zijn Ahold Europe, IKEA Nederland en vanHaren Schoenen dé winnaars van 2013.

Ahold Europe, IKEA Nederland en vanHaren Schoenen best scorende retailers

Bovengenoemde resultaten blijken uit het Beste Werkgeversonderzoek van Effectory en Intermediair. Het onderzoek is dit jaar voor de twaalfde keer uitgevoerd om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek hebben 316 organisaties deelgenomen. Hieronder bevonden zich zeventien retailers.

De Beste Werkgeversscore wordt bepaald door de tevredenheid van de medewerkers over zijn of haar werkgever. Ahold Europe behaalde een 8,2  voor tevredenheid, IKEA Nederland behaalde een 8,1, vanHaren Schoenen een 8,1. Dit zijn hoge scores, het Nederlandse gemiddelde ligt namelijk op een 7,5.

Één van de geheimen van goed werkgeverschap is dat het voor iedereen duidelijk is wat het doel van de organisatie is. “Uit onze onderzoeken blijkt dat medewerkers in de Retail sector vaak heel goed weten waar de organisatie naartoe wil en wat de strategie is. Mede hierdoor staan alle drie de organisaties in de top 15 van de Beste Werkgevers 2013 met meer dan 1.000 medewerkers". 

Beste Werkgevers magazine 2013

Alle resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Beste Werkgevers magazine 2013. In dit magazine is te zien wie de honderd Beste Werkgevers van 2013 zijn, op welke onderwerpen deze organisaties goed scoren en misschien wel het belangrijkste: waarom hun medewerkers hen een aantrekkelijke werkgever vinden. U kunt de complete lijst van de honderd Beste Werkgevers en het digitale magazine van 2013 terugvinden op de website www.beste-werkgevers.nl.

Deelname aan Beste Werkgevers

Heeft u interesse in deelname aan het Beste Werkgeversonderzoek in 2014? Neemt u dan contact op met Effectory via 020-3050102 of ga naar www.effectory.nl  voor meer informatie.