Beste Werkgevers Openbaar Bestuur

Op 7 oktober 2014 organiseerde Effectory samen met Intermediair voor de veertiende keer de Beste Werkgevers Awards. Dit jaar werd er voor het eerst een aparte InternetSpiegel-prijs uitgereikt aan de Beste Werkgever binnen de sector Openbaar Bestuur & Veiligheid. Waterschapsbedrijf Limburg is als nummer 1 uit de bus gekomen. De eigen medewerkers beoordeelden de organisatie gemiddeld met een 7,5. Gemeente Barneveld en de Raad van State kwamen met een 7,4 beiden net te kort om de prijs in ontvangst te mogen nemen.

Wie zijn de Beste Werkgevers binnen de sector Openbaar Bestuur & Veiligheid?

Subsectoren

De sector Openbaar Bestuur & Veiligheid bestaat uit verschillende subsectoren. InternetSpiegel heeft ook gekeken naar de Beste Werkgevers binnen deze onderdelen.

Grote gemeenten (meer dan 100.000 inwoners)

Gemeente Dordrecht

Kleine gemeenten (minder dan 100.000 inwoners)

Gemeente Barneveld

Provincies

Provincie Groningen

Waterschappen

Waterschapsbedrijf Limburg

Overig

Raad van State

Bereik InternetSpiegel

In totaal waren er maar liefst 49 organisaties binnen Openbaar Bestuur & Veiligheid die hun medewerkersonderzoek uit hebben gevoerd met InternetSpiegel. De gemiddelde respons van deze organisaties is 70 procent. In absolute aantallen gaat het om 29.484 respondenten op 42.466 verzonden vragenlijsten. Deze cijfers geven goed weer hoe breed het bereik is van InternetSpiegel om impact te genereren binnen de sector.

Verschil tussen profit en non-profit

De non-profit sector loopt voorop in maatschappelijke betrokkenheid. Steeds meer medewerkers geven aan om voor een organisatie te willen werken met een duidelijke visie die inspeelt op maatschappelijke betrokkenheid. Het beeld van de ambtenaar die rustig aan doet, is dat ook absoluut achterhaald. Medewerkers binnen de non-profit sector zijn over het algemeen trots om voor deze sector te mogen werken. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten voor de non-profit sector. Uit de onderzoeken van internetSpiegel blijkt dat de profit sector beter omgaat met thema’s zoals klantgerichtheid, effectiviteit en efficiëntie. Maar één ding is zeker: de non-profit sector is op de goede weg! Lees hoe de winnaar Waterschapsbedrijf Limburg het aanpakt.