Bespaar 12.500 euro op je volgende medewerkersonderzoek

Zalman Evers

Duurzame inzetbaarheid is een hot topic. Niet zo vreemd, nu de pensioenleeftijd stijgt. We moeten allemaal langer doorwerken en het is belangrijk om dit zo productief en energiek mogelijk te doen. Om duurzame inzetbaarheid bij werkgevers te stimuleren stelt het Europees Sociaal Fonds (ESF) een subsidie van 15 miljoen euro beschikbaar. Die kun je investeren in je volgende medewerkersonderzoek.

Bespaar 12.500 euro op je volgende medewerkersonderzoek

Het doel van duurzame inzetbaarheid is om mensen zo lang mogelijk op een gezonde manier aan het werk te houden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Door te investeren in fitnessprogramma’s of een gezonde lunch in de kantine? Of is er meer nodig dan alleen het stimuleren van lichamelijke gezondheid?

Mentale gezondheid

Als je echt wilt dat medewerkers lang mee gaan, dan is het belangrijk dat ze goed in hun vel zitten en niet alleen hun gezondheid, maar ook hun motivatie en productiviteit behouden. Gaan ze nog met plezier naar hun werk? Voelen ze zich gewaardeerd? Krijgen ze genoeg kansen om te blijven leren en zich te ontwikkelen? Zijn ze nog bevlogen en betrokken?

Persoonlijke en functionele ontwikkeling

Duurzame inzetbaarheid begint dus met luisteren naar medewerkers en investeren in hun persoonlijke en functionele ontwikkeling. Ook voor oudere medewerkers is dat hard nodig. Want ga maar na: nu de pensioenleeftijd 67 jaar is, moet een medewerker van 55 jaar (die vroeger met de VUT ging) nog 12 jaar werken. De kans dat hij of zij nog van baan switcht is minimaal. Voor je organisatie is het natuurlijk heel belangrijk dat een medewerker die nog zo lang verbonden aan je is goed op zijn plek zit en bijdraagt.

Medewerkersonderzoek met 12.500 euro subsidie

Een medewerkersonderzoek (of een specifiek thema onderzoek gericht op duurzame inzetbaarheid) is een prima tool om te onderzoeken of dit zo is. Je brengt hiermee haarscherp in beeld hoe het gaat met de duurzame inzetbaarheid per team. Ook zie je aan welke factoren je kunt werken om de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers te verhogen. Via het ESF kun je hiervoor subsidie aanvragen (maximaal 12.500 euro in 2018, voorheen 10.000 euro). In 2018 zijn er drie aanvraag periodes. De eerste aanvraagperiode is geopend van 25 juni 09:00 uur tot en met 29 juni 17:00 uur.

ESF-subsidie adviesgesprek?

Wil je weten wat de subsidie voor jouw organisatie kan betekenen en waarop je moet letten bij de aanvraag? We helpen je graag. Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op!

Vrijblijvend ESF-subsidie adviesgesprek?

Wil je een ESF-subsidie aanvraag indienen voor je medewerkersonderzoek? Of heb je vragen daarover? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Aanvragen