Liever impact dan (gratis) data!

Suzanne Mancini

Je kent ze ongetwijfeld; de (gratis) online vragenlijsten voor medewerkersonderzoek. Je ontwerpt een eigen enquête, verstuurt deze naar je medewerkers en ontvangt de antwoorden; alles op één hoop. Ja, het is eenvoudig in gebruik, maar creëer je hier ook daadwerkelijk impact mee binnen jouw organisatie? Wij denken van niet. Om resultaten om te zetten in verbetering, is meer nodig.

Liever impact dan (gratis) data!

Databulk of mensen?

Jij wilt weten wat er beter kan. Jouw medewerkers hebben het antwoord. Waar zit ruimte voor verbetering? Vraag jij jouw mensen dit, via een online surveytool, dan krijg jij alle antwoorden van iedereen; op één hoop. Niet per afdeling en ook niet per team. Zonde, want daar doe je het toch juist voor? Een goed bureau adviseert jou over een logische indeling van onderzoeksgroepen. Die verschillende groepen kun jij apart bevragen, waarbij jij zelf de timing en actuele topics kiest. Wel zo handig, vinden wij!

Feedback vragen aan je medewerkers

De checklist is beknopt maar vol handige tips voor het opzetten van een succesvol medewerkersonderzoek!

downloaden

Cijfers of betekenis?

Stel je voor; uit jouw online enquête komt naar voren dat de organisatie gemiddeld een 5,9 op beloning en een 7,0 op bevlogenheid scoort. Ik hoor je denken; een 5,9, daar moeten we aan werken en een 7,0 dat is best netjes. Helaas weet je niet dat beloning in Nederland gemiddeld een 5,9 scoort, terwijl de bevlogenheid van medewerkers gemiddeld met een 7,4 wordt beoordeeld. Zonder benchmark trek jij, nietsvermoedend, de verkeerde conclusies. Gelukkig heeft Effectory de grootste benchmark van Nederland, ingedeeld per sector. Die we ook nog eens maandelijks updaten, op basis van onze laatste onderzoeken. Zo weet jij bij ons altijd of je aan de slag gaat met de juiste resultaten, die écht verschil maken!

Actie of stilstand?

Met de juiste resultaten wil jij natuurlijk aan de slag. Ook daar helpen wij jou graag een handje bij. Bijvoorbeeld met My Effectory; een online platform dat je kunt gebruiken als jouw eigen actieplanner, waarin je opvallende scores bewaart om er concrete verbeteracties aan te verbinden. Wil je daar wat extra hulp bij? Dan staan onze trainers klaar om met je aan de slag te gaan. Zij verzorgen praktische workshops waarin je bijvoorbeeld in een dagdeel met je team een concreet actieplan maakt. Onder begeleiding van een trainer ga je samen aan de slag met knelpunten. Zo zet jij jouw data om in acties. Zo creëer jij impact.