Bevlogen en betrokken medewerkers

Merel van der Lei

In deze video bespreekt Merel van der Lei, product manager bij Effectory en co-auteur van het Verborgen Potentieel van werkend Nederland, over een van de interessante gegevens uit het rapport. Één derde van de medewerkers is bevlogen in het werk. Maar wat is eigenlijk het belang van bevlogen- en betrokken medewerkers voor een organisatie?

Het verborgen potentieel van werkend Nederland – Editie 2014

In het rapport hebben wij de grootste HR-benchmark van Nederland tegen het licht gehouden en de bevindingen samengebundeld.

Downloaden

Transcript video: Bevlogen en betrokken medewerkers

Mijn naam is Merel van der Lei. Samen met mijn collega’s heb ik onlangs dit rapport uitgebracht: “Het verborgen potentieel van werkend Nederland.” Een van de interessante cijfers in dit rapport gaat over bevlogenheid in Nederland. Één derde van de medewerkers in Nederland is bevlogen in het werk. Wat is dat nu precies bevlogenheid? Bevlogenheid wil zeggen dat je hart hebt voor je werk. Je zet je in om je voortdurend te verbeteren en vanuit die optiek presteer je voor de organisatie. Naast bevlogenheid is er ook nog betrokkenheid. Betrokken medewerkers hebben juist hart voor hun organisatie. Ze voelen zich bij de organisatie passen en staan achter de doelstellingen, én juist daarom presteren zij voor de organisatie. Je hebt ook medewerkers die zowel bevlogen als betrokken zijn, natuurlijk een gouden combinatie. Ze houden van hun werk en ze houden van hun organisatie. Is het fijn om als organisatie bevlogen- en betrokken medewerkers te hebben? Absoluut! Want als organisatie ben je dan creatiever, innovatiever en klantgerichter. Dus kortom een leukere organisatie om voor te werken.

Rapport: ‘Het verborgen potentieel van werkend Nederland’ nu gratis verkrijgbaar