Een terugblik op het Beste Werkgevers Event 2016

Davinia Levie

Op dinsdagmiddag 4 oktober zijn voor de 16e keer de Beste Werkgevers Awards uitgereikt door Effectory en Intermediair. Naast de bekendmaking van de winnaars, stond deze dag in het teken van kennisdeling op het gebied van actuele HR-thema’s. Zo gaven toonaangevende sprekers, de Beste Werkgevers en alle aanwezigen invulling aan goed werkgeverschap.

Een terugblik op het Beste Werkgevers Event 2016

Inspirerende sprekers

Dagvoorzitter Pernille La Lau opende het event in Theater Amsterdam. Het spectaculaire scherm en de volle zaal geven een extra boost aan de sprekers die het podium betreden. Antropologen Jitske Kramer en Daniëlle Braun inspireerden de zaal met hun verhaal over ‘deep democracy’; een krachtig instrument voor besluitvorming en conflictresolutie binnen groepen met een uiteenlopende diversiteit. Ook Guido Heezen (oprichter van Effectory) en Lena Olivier (Commercieel directeur van de Persgroep Employment Solutions) spraken de 600 aanwezige HR-specialisten toe. Heezen nam het publiek mee met zijn visie op het toenemende bewustzijn van talent. Medewerker kiezen daarbij steeds kritischer voor hun werkgever. Olivier trok diezelfde lijn door in haar persoonlijke verhaal over verandering en bewustzijn en sloot af met de boodschap: “durf te veranderen”.

Wie zijn de Beste Werkgevers van Nederland?

Uiteraard stond de dag ook in het teken van de ontknoping van de Beste Werkgevers. In totaal voerden 312 organisaties een Beste Werkgeversonderzoek uit. Deze organisaties zijn onderverdeeld in de categorieën profit en non-profit, met daarin onderscheid tussen organisaties met meer en minder dan 1.000 medewerkers. Tijdens het Beste Wergevers Event zijn er dus vier Beste Werkgevers bekend gemaakt, namelijk Vanderlande, ZLM Verzekeringen, Frankelandgroep en Stichting Sint Jozefoord. Zij mogen zich een jaar lang Beste Werkgever van Nederland noemen. Hier vind je een overzicht van alle winnaars van 2016.

Divers programma

Dit jaar was er extra aandacht voor de branchewinnaars. Alle organisaties zijn onderverdeeld in elf branches. Onder andere IKEA, Den Hartogh Logistics en Hutten sleepten de overwinning in hun eigen branche in de wacht. Daarnaast zorgden de straatinterviews en de interactieve stemmogelijkheid voor een divers programma. Zo werd het werkgeluk onder de aanwezigen gemeten en stemden zij onder andere mee over de vraag: “Wat moet er veranderen om jouw werkgeluk te verhogen?”

En zo heeft Nederland er opnieuw Beste Werkgevers bij en zijn de aanwezigen geïnspireerd om het thema goed werkgeverschap verder op te pakken. De dag werd feestelijk afgesloten in de foyer onder het genot van een hapje en een drankje en de mogelijkheid tot netwerken. Wordt jouw organisatie volgend jaar een Beste Werkgever?

Ben jij een World-class Workplace? Laat je medewerkers spreken!

Het World-class Workplace label is een eerlijk en gratis keurmerk dat alleen te behalen is, door wat eigen medewerkers over jouw organisatie zeggen als werkgever.

Aanmelden