Talent maximaal benutten: diversiteit en inclusie

Suzanne Mancini

Diversiteit en inclusie, twee onmisbare speerpunten voor je organisatie in 2018. Want medewerkers met verschillende achtergronden verrijken je organisatie en maken je wendbaarder en innovatiever.

Talent maximaal benutten: diversiteit & inclusie

Investeren in een diverse werkomgeving, waarin medewerkers met verschillende achtergronden werken en iedereen zich betrokken voelt, is meer dan alleen sociaal. Bedrijfskundig levert het ook volop voordeel op. Richard Warr, professor Finance aan de North Carolina State University, heeft hierover recent een business case geschreven. Diversiteit en inclusie hebben volgens hem veel meerwaarde: hoe meer variatie in een team of organisatie, hoe meer innovatieve ideeën. Er is een positieve impact op het organisatieresultaat en groei. Onderzoek van McKinsey ondersteunt dit: zij stellen dat organisaties met een divers medewerkersbestand financieel beter presteren.

Een multi-getalenteerd top team

Het samenstellen van een gevarieerd top team begint in je recruitmentproces. Iedereen beschikt over unieke talenten en vaardigheden, afhankelijk van persoonlijkheid, opvoeding, achtergrond en opleiding. Wanneer je dus alleen focust op een doelgroep die al aanwezig is in je organisatie, mis je een heleboel talent! In deze TEDx talk vertelt Human Resource Executive Regina Hartley meer over de kansen die ontstaan wanneer recruiters over hun eigen grenzen durven te kijken. 

Gratis whitepaper: Talent aantrekken en behouden – 5 tips

Hoe zorg je voor een positief onboarding proces en het aantrekken en behouden van talent? Vijf praktische tips.

Downloaden

Inclusie: iedereen aan boord

Heb je eenmaal een multi-getalenteerd team aan boord, dan is het belangrijk dat iedereen zich betrokken voelt en vrijuit zijn of haar mening durft te geven. Dit is dus het moment om te focussen op inclusie. Een gevarieerd team gaat namelijk pas meerwaarde leveren als iedereen zich veilig voelt en er open gecommuniceerd wordt. Dit zorgt ervoor dat mensen zich uitspreken en er innovatieve ideeën ontstaan.

Pulse onderzoek

Om te toetsen hoe iedereen in de organisatie staat is het handig om regelmatig om feedback te vragen. Het Pulse onderzoek van Effectory kan hierbij helpen. Pulse onderzoek kan frequent worden ingezet om één of meerdere gerichte, actuele vragen te stellen aan een team, afdeling of je hele organisatie. Ideaal dus om snel input te verzamelen en te ontdekken wat er speelt. Je kiest zelf de timing, doelgroep in inhoud van je onderzoek.