Videoserie: De 7 Geheimen van Beste Werkgevers

Georgine Adriaansen

Wát zorgt ervoor dat organisaties een beste werkgever zijn? Aan de hand van het medewerkersonderzoek van Effectory, kunnen verschillende thema’s worden aangewezen die van onmiskenbaar belang zijn voor goed werkgeverschap. In een serie van zeven video’s worden deze afzonderlijke thema’s belicht. Guido Heezen, directeur en oprichter van Effectory, introduceert de zeven onderwerpen.

De 7 Geheimen van Beste Werkgevers

Hoe kan een organisatie medewerkers in staat stellen om optimaal te presteren en tegelijkertijd ook zelf een succesvolle prestatie neer te zetten? Beste Werkgevers onderscheiden zich door middel van een perfecte balans tussen onderstaande thema’s:

  1. Inspirerende directie
  2. Aansprekende richting
  3. Minder regels / bureaucratie
  4. Minder management
  5. Waarderen van specialisten
  6. Sociale innovatie
  7. Delen van informatie

Ben jij een World-class Workplace? Laat je medewerkers spreken!

Het World-class Workplace label is een eerlijk en gratis keurmerk dat alleen te behalen is, door wat eigen medewerkers over jouw organisatie zeggen als werkgever.

Aanmelden

Inspirerende directie

Het eerste punt betreft de rol van de directie van een Beste Werkgever, want hoe gedraagt de deze zich anders dan bij een andere, gemiddelde organisatie? De directie inspireert door uit te dragen waar de organisatie voor staat én waar de organisatie naartoe wil. Bovendien worden de medewerkers hier actief bij betrokken als de directie echt de werkvloer op gaat. Lees verder »

Aansprekende richting

De richting van het bedrijf, dus waar gaan we voor en waar staan we voor, moet gekoppeld zijn aan de maatschappij waarin de organisatie opereert. Een maatschappelijke bijdrage spreekt medewerkers aan en zorgt ervoor dat zij nog meer bevlogen en enthousiast te werk gaan. Lees verder »

Rapport: Hoe HR zakelijk succes kan aanjagen

HR kan zakelijk succes aanjagen met een luistercultuur. Lees hoe in het rapport van Effectory.

Download

Minder regels / bureaucratie

Beste Werkgevers sturen aan op basis van vertrouwen in plaats van alleen aan te sturen op controle. Zo min mogelijk bureaucratie en protocollen zorgen ervoor dat medewerkers beter in staat zijn om optimaal te kunnen presteren. Lees verder »

Minder management

Beste Werkgevers zorgen dat de hoeveelheid management wordt teruggedrongen. Stimulerend management stelt medewerkers in staat om zoveel mogelijk ervaring zelf op te doen. In de moderne organisatie zijn het niet alleen de managers die de kar kunnen trekken maar worden ook de medewerkers aangemoedigd om deze rol op zich te nemen. Lees verder »

Waarderen specialisten

We zien dat Beste Werkgevers hun medewerkers in de ‘frontlinie’ de waardering en kansen bieden om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. De organisatie in dienst stellen van deze specialisten zorgt voor een grote bevlogenheid bij de mensen die het uiteindelijke werk uitvoeren. Lees verder »

Employee Experience Review

Ontdek hoe medewerkers over de hele wereld verschillende delen van de employee experience ervaren en hoe dit de employee experience beïnvloedt.

Download

Sociale innovatie

Hier op volgt de waarde van sociale innovatie. Hoe gaan Beste Werkgevers om met de ideeen en gedachten van de medewerkers over wat er allemaal sneller, soepeler, slimmer, beter en klantgerichter kan? Het inschakelen én gebruik maken van de denkkracht van medewerkers, is een aanzienlijk onderdeel van het succes van deze organisaties. Lees verder »

Delen van informatie

Het zevende punt heeft betrekking op het delen van informatie. In deze organisaties is informatie zoals omzet of cijfers m.b.t. klanttevredenheid transparant en wordt dit met de medewerkers gedeeld. Op deze manier hebben de medewerkers een helder kader waarbinnen zij zichzelf én de organisatie kunnen verbeteren. Lees verder »

▶ Bekijk de complete videoserie

Ontdek alles over onze oplossingen in de demo

Wil je meer weten én zien van onze feedbacktools? Vraag een demo aan.

Aanvragen