Wat levert een Beste Werkgevers keurmerk op?

Suzanne Mancini

Het afgelopen jaar heeft Effectory het Beste Werkgevers keurmerk gelanceerd. Inmiddels hebben ruim 245 organisaties dit keurmerk in de wacht gesleept. Zij blinken uit in goed werkgeverschap en dat betaalt zichzelf uit. Ben je benieuwd hoe? Lees dan verder!

Wat levert een Beste Werkgevers keurmerk op?

Beste Werkgevers is 15 jaar geleden ‘geboren’ en inmiddels uitgegroeid tot Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Het keurmerk is gratis en niet te koop, je kunt het alleen verdienen door een goede beoordeling van je eigen medewerkers. Wat levert het op?

50% meer sollicitanten

Met een keurmerk geven je medewerkers – de ervaringsdeskundigen in je organisatie – eigenlijk een verklaring van goed gedrag voor je af. Hierdoor val je op ten opzichte van je concurrenten en wek je vertrouwen bij potentiële nieuwe medewerkers. Organisaties met een keurmerk zien een forse stijging in het aantal sollicitanten, gemiddeld zo’n 50%. Het Beste Werkgevers keurmerk is dus dé manier om nieuw talent aan te trekken.

13% meer betrokkenheid

Organisaties met een Beste Werkgevers keurmerk nemen de mening van hun mensen heel serieus. Dat mist zijn uitwerking niet en zorgt voor een hoge betrokkenheid bij medewerkers, gemiddeld 13% hoger dan in andere organisaties. Medewerkers dragen actiever bij aan de organisatiedoelen en zijn trots op hun werkgever.

De ultieme HR-gids voor medewerkersonderzoeken

Ontdek de sleutel tot succesvol medewerkersonderzoek! Ontvang inzichten, tips en advies om eenvoudig een MTO op te zetten.

Download

21% meer productiviteit

Als je serieus werkt aan goed werkgeverschap, zien we twee dingen gebeuren. De bevlogenheid van medewerkers stijgt en daarop aansluitend hun productie ook, met gemiddeld 21%. Er is passie voor het werk, mensen voeren hun taken vol inzet uit en zetten graag een stapje extra. Dat is te zien aan het resultaat!

10% meer innovaties

Bij Beste Werkgevers is er meer ruimte voor de ideeën van medewerkers. Om de organisatie te verbeteren en te vernieuwen. Zodat er klantgerichter gewerkt kan worden bijvoorbeeld, of juist efficiënter. Medewerkers worden hier initiatiefrijker van, het aantal innovaties ligt bij Beste Werkgevers dan ook zo’n 10% hoger dan gemiddeld.

Meld je ook aan

Denk je na het zien van deze cijfers ‘dit wil ik ook!’, ga dan naar World-class Workplace en meld je organisatie aan. Het keurmerk is gratis toegankelijk voor alle organisaties vanaf 100 medewerkers (online vragenlijst). En nee, hier zit geen addertje onder het gras. Wij geloven dat medewerkers het verschil maken binnen een organisatie. We willen dit gedachtegoed graag in Nederland verspreiden.

Ben jij een World-class Workplace? Laat je medewerkers spreken!

Het World-class Workplace label is een eerlijk en gratis keurmerk dat alleen te behalen is, door wat eigen medewerkers over jouw organisatie zeggen als werkgever.

Aanmelden