Hoe zorgen we dat onze organisatie wendbaar wordt en blijft?

Het is een actueel dilemma binnen directiekamers: Hoe word en blijf je wendbaar? De huidige tijd vraagt om flexibele organisaties, die snel inspelen op concurrerende bedrijven en disruptieve innovaties. We zien dat veel bedrijven de eerste stappen zetten door de hiërarchie te verminderen en de verantwoordelijkheid lager in de organisatie te leggen: bij de teams.

Hoe zorgen we dat onze organisatie wendbaar wordt en blijft?

Meer verantwoordelijkheid voor teams

In 2015 zagen we dat veel organisaties managementlagen schrappen of indikken. De rol van het management verandert naar een meer dienende en coachende rol. Teams krijgen meer verantwoordelijkheden. Er wordt van ze verwacht dat ze zelfstandig inspelen op verwachtingen van hun eigen klanten, dat ze meer ondernemerschap en oplossend vermogen tonen. Het doel van deze organisatieveranderingen is een meer wendbare organisatie creëren, die beter in staat is om zich aan te passen aan de ontwikkelingen in hun branche.

De angst voor disruptieve innovaties

Teams begeleiden in het dragen van verantwoordelijkheid

Ook in 2016 zal deze trend doorzetten. Het is de kunst om teams goed te begeleiden, zodat ze deze verantwoordelijkheid kunnen dragen en meer ondernemerschap tonen. Wij willen teams daar graag bij helpen. En daarom zijn we gaan kijken naar de resultaten van ongeveer 42.000 teams waar Effectory de afgelopen jaren heeft gemeten. We hebben geluisterd naar de ervaringen van onze eigen teamcoaches en trainers. En we hebben gekeken naar de meest toonaangevende wetenschappelijke onderzoeken rondom teamdynamiek. Op basis hiervan hebben we Teamie ontwikkeld, een praktische zelfscan voor teams. Hiermee geef je teams een tool in handen waarmee ze hun eigen functioneren kunnen volgen en verbeteren. Ze worden hierbij geholpen met praktische tips en oefeningen die het team zelf kan toepassen.

Een praktische zelfscan voor teams

Met Teamie werken teams gericht aan hun dynamiek, waardoor betere prestaties, positieve energie en meer werkplezier ontstaat:

  • Teamie is van de teams zelf. Het wordt niet opgelegd van bovenaf en is laagdrempelig voor iedereen. Hierdoor ontstaat draagvlak van binnenuit om daadwerkelijk iets met de resultaten te doen. Teams komen in actie met elkaar.
  • Teamie creëert eenheid en gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen een team. Teamie richt zich bewust niet op de leidinggevende maar op het team als geheel.
  • Teamie helpt alle teams binnen je organisatie verbeteren. Team coaching is vaak te kostbaar en tijdsintensief om continu in te zetten bij alle teams. Teams die niet lekker draaien krijgen vaak voorrang. Logisch maar wel een gemiste kans. Teamie maakt ondersteuning voor alle teams mogelijk. Zo signaleren en repareren teams zelf snel deukjes in hun teamdynamiek voordat dit problemen geeft.

Direct Teamie bestellen voor je team?

Start vandaag nog! Een interactieve scan waarmee teams zélf aan de slag gaan met hun ontwikkeling. Boordevol praktische tips en teamoefeningen.

Bestellen