HR-maandoverzicht 2013

Voor veel mensen is het einde van de vakantie in zicht. Tijd om de draad weer op te pakken. In deze blog vindt u de meest gelezen artikelen van de maand augustus. We publiceren deze blog zodat u kunt bijlezen wat u mogelijk tijdens uw vakantie heeft gemist.

1. Beste Werkgevers: organisatietrots belangrijk pijler voor goed werkgeverschap

Wat is het geheim van de populairste werkgevers van Nederland? De mate waarin medewerkers trots zijn op hun werkgever. In deze blog neemt Lysan Pot u mee naar een aantal opvallende verschillen tussen de 100 best scorende organisaties en de overige organisaties. Lees nu het gehele artikel.

2. Effectory presenteert nieuwe innovatie: Resultaat & Actie app

Hoe zorg je ervoor dat de resultaten niet in de onderste la verdwijnen maar omgezet worden in concrete actie? Sander van Mourik beschrijft hoe de nieuwe Resultaat & Actie app helpt om de resultaten van een medewerkersonderzoek te analyseren en om te zetten in een concreet actieplan. Lees nu het gehele artikel.

3. De kracht van het Ikazia Ziekenhuis.

Wat is het geheim achter het succes van het ziekenhuis dat zowel 2012 als 2013 is uitgeroepen tot het meest patiƫntvriendelijke ziekenhuis van Nederland? En welke rol spelen hun medewerkers hierin? Hanne Slaghecke interviewde de algemeen directeur van het Ikazia Ziekenhuis, de heer Kievit, om hier achter te komen. Lees nu het gehele artikel.

4. Als dit de HR-professionals van de toekomst zijn?!

Hoe sla je een brug tussen recent afgestudeerde HR-professionals en het HR werkveld? Dat was de inspiratie voor de eerste editie van de HRsummerschool die begin augustus plaatsvond. Lees nu het verslag van Lieke Galema. 

5. Het belang van bevlogenheid voor uw organisatie [video]

Wat is de meerwaarde van een bevlogen medewerker en hoe kan je als organisatie bevlogenheid stimuleren? In deze video neemt Guido Heezen als oprichter van Effectory u mee langs de antwoorden op deze vragen. Bekijk nu de video.

 


Wilt u op de hoogte blijven, schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief (in de rechter kolom)