HR-maandoverzicht april 2014

Het HR-maandoverzicht is er weer en dat betekent dat u de best gelezen artikelen op Effectory.nl van ons in één overzicht krijgt. In de maand april lichtten we de rol van de leidinggevende uit. Daarnaast analyseerden we hoe bevlogenheid van medewerkers zich verhoudt ten opzichte van de lengte van het dienstverband. Tevens bespraken we hoe u het energieniveau binnen uw organisatie kunt verbeteren. Veel leesplezier!

1. Het verborgen potentieel van werkend Nederland - gratis verkrijgbaar

Ons trendrapport: Het verborgen potentieel van werkend Nederland is sinds vorige maand verkrijgbaar. Inmiddels is het rapport al ruim 2300 keer aangevraagd. Wilt u het trendrapport ook hebben? U kunt nog steeds gratis een exemplaar downloaden op onze website. Lees het artikel »

2. Staat de leidinggevende écht open voor feedback, of niet?

Een spannend moment. Leidinggevenden ontvangen de uitkomsten van het medewerkersonderzoek. Er wordt wel eens gezegd dat feedback een cadeau is, maar zo wordt dit niet altijd ontvangen... Lees het artikel »

3. Bevlogenheid ten opzichte van lengte dienstverband

[Video] Hoe ziet de gemiddelde bevlogenheid van medewerkers er uit als deze wordt afgezet tegen het aantal dienstjaren? En waarom is dit belangrijk om te weten? Merel van der Lei licht toe hoe u hier mee om kunt gaan. Lees het artikel »

4. Het belang van persoonlijk leiderschap

[Video] In de praktijk zien we dat leiderschap van groot belang is voor het succes van organisaties. In deze video onderscheidt Guido Heezen drie belangrijke niveaus van leiderschap. Lees het artikel »

5. Hoe breng je het energieniveau van je organisatie weer op peil?

[Video] In de huidige economische situatie kampen veel organisaties nog steeds met tegenvallende omzet en klanten die meer verwachten voor minder geld. Veelal heeft dit invloed op het energieniveau binnen de organisatie. Guido Heezen bespreekt in deze video wat u kunt doen om dit niveau te verbeteren. Lees het artikel »