HR-maandoverzicht april 2015

In het HR-maandoverzicht van april leest u over de weg die organisaties inslaan richting goed werkgeverschap en duurzaam organisatiesucces. En hoe zij daar hun medewerkers bij betrekken. Ook zoomen we in op de interne dienstverlening van organisaties en krijgt u tot slot enkele tips om sociale onveiligheid binnen teams te doorbreken.

HR-maandoverzicht april 2015

1. Waar zien medewerkers kansen voor verbetering?

Durft u kritisch te kijken naar uw organisatie? Zet u continu in op verbetering en worden medewerkers hierbij betrokken? Duurzaam succesvolle organisaties richten zich sámen met de medewerkers op verbetering. Lees meer »

 

2. De weg naar goed werkgeverschap

Waarom lees en hoort u bij Effectory veel over goed werkgeverschap? Wat houdt goed werkgeverschap in en wat levert het op? Lees meer over het gedachtegoed van Effectory. Lees meer »

3. Twee tips om sociale onveiligheid binnen teams te doorbreken

Een belangrijke voorwaarde voor het ontwikkelen van een sociaal veilig team, is dat medewerkers zich zonder angst voor schaamte en schuld tegenover directe collega's kwetsbaar durven opstellen. Lees meer »

4. Bevlogen medewerkers krijgen niet altijd de juiste ondersteuning

Om zo goed mogelijk te presteren, moeten medewerkers optimaal worden ondersteund door de organisatie. Als deze dienstverlening niet goed verloopt heeft dit effect op betrokkenheid en bevlogenheid onder de interne klanten. Lees meer »

5. VO-medewerker heeft nauwelijk tijd om goed werk te leveren

Uit recent onderzoek van Effectory blijkt dat medewerkers in het voortgezet onderwijs het gevoel hebben dat er te weinig tijd is om hun taken goed uit te voeren. Lees meer »