HR-maandoverzicht april 2016

Het maandoverzicht van april staat vol met actuele HR onderwerpen, waarbij medewerkers in hun kracht gezet kunnen worden: mobiliteit en ontevredenheid van medewerkers bespreekbaar maken, meer verantwoordelijkheid door zelfsturing, de betekeniseconomie, teamdynamiek en 'wholeness'. 

HR-maandoverzicht april 2016

1. Maak mobiliteit en ontevredenheid van medewerkers bespreekbaar

Er zijn veel medewerkers die iedere dag naar hun werk gaan, maar niet meer lekker op hun plek zitten. Een vervelende situatie voor zowel de medewerker als de organisatie. Lees verder »

2. Volledig wendbaar door meer verantwoordelijkheid en zeggenschap

Of zelfsturende organisaties per definitie flexibeler zijn dan andere organisaties is moeilijk te zeggen, maar Effectory ging over op zelfsturing en we durven nu best 'ja' te antwoorden op deze vraag. Lees verder »

3. In Tegenlicht: Bedrijven met een maatschappelijke betekenis

Een aanrader om terug te kijken: Tegenlicht van zondag 3 april. De uitzending gaat in op de nieuwe economische moraal waarbij de maatschappelijke betekenis van werk en werkgevers steeds belangrijker wordt. Lees verder »

4. Waarom is teamdynamiek belangrijk in een Scrum team?

Bij Scrum wordt intensief samengewerkt om een perfect product voor de klant te realiseren. Het is belangrijk dat de teams aan hun dynamiek werken, want teamdynamiek is bepalend voor de mate van succes. Lees verder »

5. HR-Congressen waar je Effectory kunt ontmoeten

We zijn jaarlijks aanwezig op een aantal leuke en inspirerende HR-congressen. Wil je weten waar we elkaar kunnen ontmoeten? Bekijk dan het overzicht. Lees verder »