HR-maandoverzicht augustus 2015

In het HR-maandoverzicht van augustus komen opvallende onderzoeksresultaten uit de retail- en de zorgsector aan bod. Daarnaast leest u in welke 12 branches de genomineerden voor de Beste Werkgevers Awards zijn onderverdeeld. Verder delen we het inspirerende verhaal van Sint Jozefoord met u en tot slot zien we dat het onderwerp energiemanagement nog steeds onder de aandacht is. 

HR-maandoverzicht augustus 2015

1. Werk aan de winkel voor de retailsector 

De retailsector scoort wat betreft uitdagende werkzaamheden lager dan gemiddeld in Nederland. Lees hoe sociale innovatie binnen deze sector kan helpen om een uitdagende werkomgeving voor de medewerkers te creëren. Lees meer »

2. Beste Werkgevers Awards 2015: Genomineerden per branche

De 100 organisaties die kans maken op de titel ‘Beste Werkgever van Nederland 2015’ zijn inmiddels bekend. Bekijk het overzicht van de organisaties onderverdeeld in 12 branches. Lees meer »

3. GGZ-medewerkers ervaren een hogere rolduidelijheid

Hervormingen in de zorg hebben ook binnen de GGZ tot nieuwe regelgeving en veranderende werkwijze geleid. Uit nieuwe scores blijkt dat medewerkers na een bewogen periode beter weten wat er van hen verwacht wordt. Lees meer »

4. Sint Jozefoord: Innoveren vanuit verbinden

Stichting Sint Jozefoord richt zich op de zorg en het welzijn voor ouderen. Met haar medewerkersbeleid toont de organisatie aan hoe direct contact en verbinding leiden tot innovatie. Lees meer »

5. Werkomgeving is van invloed op burn-out

Organisaties kunnen gericht stappen ondernemen om medewerkers gezond en vitaal te houden. Ontdek hoe de beleving van stress en werkdruk precies worden beïnvloed. Lees meer »