HR-maandoverzicht december 2014

In het HR-maandoverzicht krijgt u van ons de vijf meest gelezen artikelen van december. U leest over het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ambiq, twee Beste Werkgevers die prijs geven hoe zij aan goed werkgeverschap werken. Verder wordt er ingegaan op veranderingen in de zorgsector en het effect daarvan op de samenwerking tussen medewerker, cliënt en cliëntvertegenwoordiger. Tot slot kijken we terug op een geslaagde dag bij het congres ‘HR en het Onderwijs'.

HR-maandoverzicht december 2014

1. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis, een Beste Werkgever met unieke visie

[Video] De aanpak van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) laat zien dat het bespreekbaar maken van uitdagende onderwerpen noodzakelijk is om een nog betere kwaliteit van zorg te kunnen bieden. Lees meer »

2. Optimale samenwerking in de driehoek noodzakelijk voor kwalitatief goede zorg

Samenwerking_in_de_driehoekDe hervormingen in de zorg hebben verstrekkende gevolgen voor cliënten in de gehandicaptenzorg. Zorg wordt al lang niet meer volledig vanuit de zorgaanbieder geleverd. Lees meer »

3. Aanmelden Beste Werkgeversonderzoek 2015

Organisaties die in 2015 kans willen maken op een plek in de Top 50 lijst met Beste Werkgevers van Nederland kunnen zich nu aanmelden voor het onderzoek. Tot 17 april kunnen alle organisaties in Nederland zich aanmelden voor deelname. Lees meer »

4. Medewerkers betrekken bij beslissingen zit in de genen van Ambiq

[Video] De zorgbranche is volop in beweging. Ook tijdens deze veranderingen zet zorgorganisatie Ambiq in op het betrekken van haar medewerkers bij beslissingen en het persoonlijk contact met medewerkers. Lees meer »

5. HR en het onderwijs: De ideale school in 2020

Effectory gaf een workshop over 'professionele verantwoordelijkheid' tijdens het congres HR en het Onderwijs. Hierbij een reflectie van deze workshop, met bijzondere dromen over het onderwijs in de toekomst. Lees meer »

Lees ook

» Zelfsturing vraagt om reflectief vermogen door Don Griffioen