HR-maandoverzicht december 2015

Nog één keer blikken we terug op het afgelopen jaar om de meest gelezen HR-artikelen van december door te nemen. U leest in deze editie over duurzaam organisatiesucces, disruptieve innovatie, uitdagingen voor HR-specialisten en zelfsturing. 

HR-maandoverzicht december 2015

1. Het geheim van duurzaam succesvolle organisaties

Hoe creëer je een duurzaam succesvolle organisatie, met gelukkige medewerkers, tevreden klanten en een gezonde (financiële) groei? Lees verder »

2. Breng de menselijke maat terug aan de directietafel

Het is de taak van HR om binnen de hele organisatie draagvlak te creëren voor de menselijke maat. Verliezen HR-professionals dit in de bestuurskamer uit het oog? Lees verder »

3. Staar je niet blind op strategische personeelsplanning

Door een planmatige aanpak krijgen organisaties meer grip op hun HR-uitdagingen, maar er kleven ook nadelen aan. Wegen de voordelen op tegen de nadelen van strategische personeelsplanning? Lees verder »

4. De mogelijke impact van een disruptieve innovatie

De angst dat de organisatie niet flexibel of wendbaar genoeg is om in te spelen op disruptieve innovaties, leeft binnen menig directiekamer in Nederland. Welke mogelijke impact heeft een disruptieve innovatie op de huidige organisaties? Lees verder »

5. Een belangrijke vraag om te stellen als je denkt aan zelfsturing

Welke vraag heeft ertoe geleid dat we bij Effectory voor zelfsturing hebben gekozen? En waar zou je als organisatie het best mee kunnen beginnen als je aan zelfsturing denkt? Lees verder »