HR-maandoverzicht februari 2015

In het HR-maandoverzicht van februari zien we verschillende thema’s en nieuwe onderzoeksresultaten voorbij komen. Zo leest u over toenemende werkstress in Nederland en zien we dat sociale innovatie onmisbaar is voor succesvolle organisaties. Verder gaan we in op de medewerkersbeleving binnen de ICT en de gehandicaptenzorg. Tot slot leest u deel twee in de serie ‘De rol van HR in het stimuleren van bevlogenheid’.

HR-maandoverzicht februari 2015

1. Interesse baas helpt bij werkstress

Op basis van recent onderzoek blijkt dat ruim een derde van de medewerkers de dagelijkse werkdruk nu te hoog of veel te hoog vindt en op termijn veroorzaakt dit werkstress. Lees meer »

2. Het geheim van succesvolle organisaties

We zien dat onze meest succesvolle klanten kritisch durven kijken naar hun organisatie en zetten continu in op verbetering, ook als dit op korte termijn niet het meest winstgevende is. Lees meer »

3. ICT medewerker mist stimulans van leidinggevende

ICT medewerkers beoordelen de mate waarin hun leidinggevende hen stimuleert in hun werk met een onvoldoende. Ook krijgen ze minder feedback van hun leidinggevende dan medewerkers in andere branches. Lees meer »

4. Medewerkers in de gehandicaptenzorg zijn sterk betrokken bij hun organisatie

Medewerkers werkzaam voor gehandicaptenzorgorganisaties scoren op betrokkenheid hoger dan medewerkers werkzaam in andere zorgsectoren. De gehandicaptenzorgsector is daarmee de voorloper van de zorgsectoren. Lees meer »

5. De rol van HR in het stimuleren van bevlogenheid - deel 2

De 8 geheimen komen voort uit een onderzoek naar goed werkgeverschap onder de Beste Werkgevers. In dit artikel bekijken we hoe HR bevlogenheid kan stimuleren op organisatieniveau. Lees meer »