HR-maandoverzicht januari 2014

De start van het nieuwe jaar ligt alweer ver achter ons en het eerste HR-maandoverzicht van 2014 is een feit. Zoals iedere maand krijgt u een overzicht van de vijf meest gelezen blogs op Effectory.nl. In januari zagen we onder andere opmerkelijke resultaten over betrokkenheid en bevlogenheid bij 65 plussers en werd er kritisch gekeken naar hoe HR meer met minder kan doen. Verder kwam er een prachtvoorbeeld van omschakeling naar zelfsturing voorbij.

1. Doorwerkende 65 plussers extreem betrokken en bevlogen

Uit een grootschalig onderzoek van Effectory, uitgevoerd onder ruim 300.000 medewerkers in Nederland, blijkt dat medewerkers die doorwerken na hun pensioen zeer betrokken bij de organisatie en zeer bevlogen met hun werk bezig zijn. Guido Heezen, directeur Effectory, licht dit verder toe. Lees het artikel » 

2. HR moet directeur uit ivoren toren sturen

HR VISIE 2014 - Veel medewerkers zien expertise wegvloeien en werkdruk toenemen. Hoe houdt HR medewerkers toch tevreden? Guido Heezen legt uit.
Lees het artikel »

3. Videoserie Beste Werkgevers: De Kracht van Sociale Innovatie

Beste Werkgevers betrekken medewerkers actief bij de beleidsvoering. Zij zetten sociale innovatie op een strategische manier in en behalen hiermee positieve resultaten. Hoe werkt sociale innovatie, wat doen Beste Werkgevers anders op dit gebied en hoe kan dit binnen uw eigen organisatie worden gebruikt? Lees het artikel »

4. Is dit de snelste omslag naar zelfsturende teams?

Steeds meer organisaties wagen de sprong en gaan over op zelfsturing. Bureaucratische organisaties zijn steeds minder populair en de opvattingen van Taylor en Ford lijken naar de geschiedenisboeken te verdwijnen. In dit niet te missen praktijkverhaal leest u hoe bij Amstelring Wijkzorg de omslag naar zelfsturing – in een organisatie met 500 medewerkers – in zijn werk ging. Lees het artikel »

5. Onderwijs gooit geld weg door verborgen kosten intern klantonderzoek

Als eindverantwoordelijke voor de ondersteunende diensten binnen het onderwijs wilt u natuurlijk weten hoe de verschillende afdelingen presteren. Naast financiële prestatie indicatoren zien steeds meer onderwijsinstellingen in dat het essentieel is om inzicht te hebben in de werkelijke toegevoegde waarde die ondersteunende diensten leveren aan interne klanten. De aanpak die veel onderwijsinstellingen nu hanteren levert echter niet het optimale resultaat en brengt bovendien verborgen kosten met zich mee. Lees het artikel »