HR-maandoverzicht januari 2015

In het HR-maandoverzicht van januari 2015 leest u over de directe en indirecte invloed die HR op bevlogenheid heeft. InternetSpiegel analyseert de werkbeleving in het jaar 2014 van de sector Openbaar Bestuur & Veiligheid. Verder was Effectory aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie van ’s Heeren Loo en ging in gesprek met de gemeente Hollands Kroon. Tot slot leest u over het belang van de juiste planning bij een cliëntenonderzoek in de gehandicaptenzorg.

HR-maandoverzicht januari 2015

1. De rol van HR in het stimuleren van bevlogenheid - deel 1

Binnen het HR vakgebied krijgt de meerwaarde van bevlogen medewerkers steeds meer aandacht. Hoe kan HR bevlogenheid binnen de organisatie stimuleren? Lees meer »

2. Jaaroverzicht: De sector Openbaar Bestuur & Veiligheid onder de loep

De samenwerking tussen InternetSpiegel en Effectory heeft mooie resultaten opgeleverd: 86 organisaties met in totaal 44.383 respondenten voerden een medewerkersonderzoek uit. Wat valt ons op aan de resultaten? Lees meer »

3. 's Heeren Loo Zorggroep gaat het jaar gastvrij van start

Op 8 januari vond de nieuwjaarsreceptie plaats voor regiodirecteuren, managers, beleidsmedewerkers, adviseurs, controllers en de Raad van Bestuur van ’s Heeren Loo Zorggroep. De dag stond in het teken van gastvrijheid; het thema van 2015. Lees meer »

4. Gemeente Hollands Kroon pioniert op het gebied van zelfsturing

Gemeente Hollands Kroon heeft een medewerkersonderzoek uit laten voeren door InternetSpiegel. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt in aanloop naar een ingrijpende verandering: de overgang naar zelfsturende teams. Lees meer »

5. Periodiek of continu meten binnen de gehandicaptenzorg

Steeds meer gehandicaptenzorgorganisaties kiezen ervoor om het moment van cliëntenonderzoek zo dicht mogelijk te laten aansluiten op de zorgplanbespreking. Lees over de voordelen van continu onderzoek. Lees meer » 

Lees ook

» Een toekomstbestendige organisatie door sociale innovatie door Don Griffioen [HRZone]