HR-maandoverzicht juni 2016

In deze editie van het HR-maandoverzicht komen veel tips voor leidinggevenden aan bod. Hoe vergroot je de bevlogenheid en betrokkenheid van medewerkers? Wat doet rolonduidelijkheid met de motivatie? Hoe geef je medewerkers meer verantwoordelijkheid en hoe geef je hen de kans het beste uit zichzelf te halen? Tot slot bespreken we de veiligheid van een medewerkersonderzoek en waarom Effectory 100% anonimiteit garandeert.

HR-maandoverzicht juni 2016

1. Medewerkers in bureaucratische organisaties missen het grotere plaatje

Weten medewerkers hoe ze hun werkzaamheden moeten uitvoeren? Voor medewerkers in bureaucratische organisaties is dit onduidelijker dan voor medewerkers in platte organisaties met korte communicatielijnen. Lees verder »

2. Hoe leidinggevenden de bevlogenheid en betrokkenheid onder medewerkers kunnen vergroten

Ontdek de drie sleutelelementen voor managers om de bevlogenheid en betrokkenheid onder medewerkers te vergroten. Lees verder »

3. Neemt jouw organisatie medewerkers serieus?

Hoe kun je als organisatie je wendbaarheid vergroten? Door te luisteren naar ideeën van medewerkers en hen voldoende verantwoordelijkheid te geven, kan je organisatie op dit gebied ontzettend veel winnen. Lees verder »

4. Hoe veilig is een anoniem medewerkersonderzoek?

Je mening geven over je werk, dat is best spannend. In een medewerkersonderzoek geef je immers je eerlijke oordeel over je leidinggevende, collega’s, werkzaamheden en salaris. Hoe waarborgt Effectory jouw anonimiteit? Lees verder »

5. Kijkt jouw organisatie naar de persoon achter de medewerker?

Zet medewerkers in hun kracht en geef hen de kans om het beste uit zichzelf te halen. Zodat zij scherp, alert en gedreven aan de slag kunnen. Hoe pak je dit aan? Lees verder »