HR-maandoverzicht maart 2014

De maand maart is voorbij en dat betekent dat u van ons, zoals iedere maand, een overzicht van de vijf meest gelezen artikelen op Effectory.nl krijgt. In maart lanceerden we ons trendrapport: Het verborgen potentieel van werkend Nederland. De opmerkelijke resultaten uit dit rapport zien we ook terug in de artikelen van deze maand. Zo werd de bevlogenheid en betrokkenheid van medewerkers in Nederland beschreven en bleek dat inspirerende directies van veel waarde kunnen zijn voor organisaties. We gingen verder in op het succesverhaal van Amstelring Wijkzorg en we zagen Guido Heezen spreken over mobiliteitsproblemen rondom medewerkers.

1. Rapport: ‘Het verborgen potentieel van werkend Nederland’ nu gratis verkrijgbaar

Het veelbesproken trendrapport Het verborgen potentieel van werkend Nederland is vanaf nu verkrijgbaar. U kunt gratis een exemplaar downloaden op onze website. Lees het artikel »

2. Succesvolle omslag naar zelfsturende teams bij VVT-instelling Amstelring Wijkzorg. Het vervolg op het praktijkverhaal dat u niet wil missen!

Stichting De Praktijk, een Geestelijke Gezondheidszorg Instelling (GGZ) van circa 100 medewerkers, scoort op alle interessante HR-thema’s hoger dan de benchmark (gemiddelde van GGZ instellingen) en zelfs hoger dan de top 3 best scorende GGZ instellingen. Isabelle van der Straten behandelt in dit artikel de opmerkelijk hoge cijfers van Stichting De Praktijk en gaat op zoek naar het geheim van deze organisatie. Lees het artikel »

3. Organisaties worstelen met mobiliteitsproblemen rondom medewerkers [Video]

Guido Heezen gaat in deze video gaat in op de problemen die het structurele overschot op de arbeidsmarkt met zich meebrengt en de oplossingen die voorhanden zijn. Lees het artikel »

4. Inzet medewerkers hoog als directie weet wat er leeft op de werkvloer

Uit ons rapport Het verborgen potentieel van werkend Nederland blijkt dat directeuren die aanwezig zijn op de werkvloer, interesse tonen en zelf hard meewerken van onschatbare waarde zijn. Lees het artikel »

5. Bevlogen én betrokken medewerkers [Video]

In deze video spreekt Merel van der Lei over een van de interessante gegevens uit het rapport: Één derde van de medewerkers is bevlogen in het werk. Daarnaast legt zij uit wat het verschil is tussen bevlogen medewerkers en betrokken medewerkers. Lees het artikel »