HR-maandoverzicht maart 2016

In het HR-maandoverzicht van maart komen verschillende actuele HR-thema's aan bod, zoals medewerkers die doorgroeien tot hun eigen onvermogen en het doorbreken van de traditionele management-medewerkers relatie. Ontdek ook hoe organisaties wendbaarder worden, zodat ze nooit meer hoeven te reorganiseren. Tot slot bespreken we de waarde die organisaties kunnen toevoegen aan de maatschappij en welke invulling je kunt geven aan zelfsturing.

HR-maandoverzicht maart 2016

1. Wat als een medewerker doorgroeit tot eigen onvermogen?

In een succesvolle organisatie vervullen medewerkers functies waarin ze goed tot hun recht komen. Promotie is prima, maar wordt problematisch als medewerkers structureel boven hun macht moeten presteren. Lees verder »

2. Hoe doorbreek je de klassieke management-medewerkers relatie?

Bij zelfsturing transformeert de relatie tussen management en medewerkers compleet. De medewerkers krijgen invloed op belangrijke bedrijfskeuzes en het ‘wij-zij’-gevoel domineert niet langer de werkvloer. Lees verder »

3. Nooit meer reorganiseren

Wendbaarheid, veel organisaties zijn ermee bezig. Er komt van alles op ze af: disruptieve innovaties, gamechangers en challengers. De meest relevante vraag: Hoe word je zo wendbaar mogelijk? Lees verder »

4. Hoe draag je als organisatie bij aan een betere wereld?

Hoe-draag-je-als-organisatie-bij-aan-een-betere-wereldOrganisaties hebben de macht en kracht om waarde aan de maatschappij toe te voegen. Tegenwoordig werken mensen dan ook graag voor een organisatie die direct of indirect de wereld een beetje beter maakt. Lees verder »

5. Een organisatiemodel is maatwerk: van label naar goed zittend maatpak

‘Zelfsturing werkt niet’, hoor je weleens. En inderdaad, er kleven nadelen aan deze organisatiestructuur. Maar dat geldt voor ieder organisatiemodel. Lees verder »