HR-maandoverzicht mei 2014

Het HR-maandoverzicht brengt u maandelijks vijf artikelen die het lezen waard zijn. In mei zagen wij onder andere hoe Menzis succesvol gebruik maakte van ons nieuwe verbeteronderzoek. Ook ontdekten wij dat medewerkers in de VVT-sector fitter en met meer plezier naar hun werk gaan in vergelijking met andere zorgorganisaties. Tenslotte komen er nieuwe innovaties aan bod en wordt de relatie tussen werkgeverschap, werknemerschap en organisatiesucces besproken. Wij wensen u ook deze maand veel leesplezier.

1. Menzis verbetert van binnenuit om de klant beter te bedienen

Dit jaar voerde verzekeraar Menzis voor de zevende keer samen met Effectory een medewerkersonderzoek uit. Met het nieuwe verbeteronderzoek willen zij de medewerkers prikkelen om mee te denken hoe dingen beter kunnen. Lees het artikel »

2. De relatie tussen werkgeverschap, werknemerschap en organisatiesucces

[Video] Het succes van een organisatie is sterk afhankelijk van de complexe relatie tussen werkgeverschap en werknemerschap. Merel van der Lei licht in deze video toe hoe deze relatie op een duidelijke manier kan worden omschreven. Lees het artikel »

3. Medewerkers in de VVT-sector zijn fitter en ervaren meer werkplezier

Medewerkers werkzaam voor VVT-instellingen scoren met een 8,0 hoger op werkplezier, dan andere zorgorganisaties (7,9). Ook op fitheid wordt met een 7,4 hoger gescoord in vergelijking tot andere zorgorganisaties (7,1). Lees het artikel »

4. Het verborgen potentieel van werkend Nederland - gratis verkrijgbaar

Het trendrapport Het verborgen potentieel van werkend Nederland is inmiddels al een paar maanden verkrijgbaar, maar wordt nog steeds volop gedownload. Het rapport is nog steeds gratis verkrijgbaar. Lees het artikel »

5. Resultaat & Actie biedt nog meer inzicht!

Onze ontwikkelteams werkencontinu aan het verbeteren en uitbreiden van ons productpalet. En met veel resultaat! Afgelopen maanden hebben wij Resultaat & Actie verrijkt met een aantal mooie verdiepingsmogelijkheden. Lees het artikel »