HR-maandoverzicht mei 2016

In mei is 'Het verborgen potentieel van werkend Nederland - Editie 2016' gepubliceerd. Vanuit de vraag hoe organisaties flexibel en wendbaar blijven en inspelen op innovaties, gaan we op zoek naar de antwoorden. In dit maandoverzicht een vijftal artikelen die ingaan op deze vraag.

HR-maandoverzicht mei 2016

1. Zelfsturende organisaties blinken uit in leiderschap

Zelfsturende-organisaties-blinken-uit-in-leiderschapUit het rapport blijkt dat zelfsturende organisaties door hun medewerkers zeer positief worden beoordeeld op hun leiderschapsstijl. In klassieke top-down organisaties scoort leiderschap een stuk lager. Lees verder »

2. Laat je medewerkers zichzelf zijn

Aan organisaties die heel goed functioneren, valt één ding op: medewerkers zijn zichzelf. In minder goed werkende organisaties speelt politiek meestal een grote rol en worden de capaciteiten van medewerkers niet optimaal benut. Lees verder »

3. Staat jouw organisatie open voor innovaties?

Staat-jouw-organisatie-open-voor-innovatiesHoe kun je als organisatie de wendbaarheid vergroten? En zo flexibel mogelijk meebewegen met technologische ontwikkelingen? Belangrijk is om innovaties niet als een continue dreiging te zien, maar om ze te omarmen. Lees verder »

4. Organisaties van toen...

Organisatie-van-toen...Niet zo gek lang geleden was de directie-parkeerplek heel gewoon. Deze bevond zich pal naast de entrée en was gereserveerd voor de directie, zodat de verhoudingen binnen het bedrijf, ook buiten, direct duidelijk waren. Lees verder »

5. Teamie: een praktische online zelfscan voor teams

Wist je dat de directe werkomgeving (= het team) het meest bepalend is voor de geleverde prestatie én het ervaren werkplezier? Het loont om in deze directe werkomgeving te investeren. Lees verder »