HR-maandoverzicht november 2014

Het HR-maandoverzicht van november staat in het teken van bijzondere organisaties. Hoe werken zij aan goed werkgeverschap? Verder leest u over opvallende resultaten uit ons Europese onderzoek. Tot slot legt Arne Barends uit wat een medewerkersonderzoek voor u en uw organisatie kan betekenen.

HR-maandoverzicht november 2014

1. De negen Beste Werkgevers binnen de Financiële Dienstverlening

In deze blog leest u wat de Beste Werkgevers uit de financiële dienstverlening (verzekeraars, banken en pensioenfondsen) doen om hun medewerkers bevlogen te houden. Lees het artikel »

2. De Baalderborg Groep, een Beste Werkgever in roerige tijden

[Video] In een openhartig interview bespreken Martin Kirchner, Voorzitter Raad van Bestuur, en Irma Veneman, coördinator locatie Ommen, de succesvolle aanpak van de Baalderborg Groep. Lees het artikel »

3. Focus op de leefwereld van een cliënt

Een gesprek met Ernest Müter, Bestuurder van NSDSK, over het belang van focus op de cliënt en de veranderende rol van zorgorganisaties in Nederland. Lees het artikel »

4. Wat gebeurt er als medewerkers niet bevlogen en betrokken zijn?

Ons laatste Europese onderzoek naar bevlogenheid en betrokkenheid laat een zorgwekkende trend zien. De resultaten tonen aan dat medewerkers die niet bevlogen en niet betrokken zijn ook op andere HR thema’s laag scoren. Lees het artikel »

5. Medewerkersonderzoek, een investering die je terug verdient

Het najaar is in volle gang en dat betekent: plannen maken en budgetteren voor volgend jaar. In dit artikel gaat Arne Barends, Directeur van Effectory, verder in op het belang van een medewerkersonderzoek. Lees het artikel »