HR-maandoverzicht november 2015

In het HR-maandoverzicht van november leest u onder andere over disruptieve innovaties, teamdynamiek, zelfsturing, leiderschap en feedback. We gaan in gesprek met Jos Nijhuis, CEO van Schiphol Group, en er is aandacht voor resultaten uit de woningcorporatiesector. 

HR-maandoverzicht november 2015

1. Zelfsturing en leiderschap

Hoe wordt leiderschap bedreven binnen een zelfsturende organisatie? Er bestaat toch geen organisatie zonder hiërarchie, of zonder mensen die een leidersrol vervullen? Lees meer »

2. De angst voor disruptieve organisaties

Veel organisaties zijn bang om te worden overvallen door een disruptieve innovatie. Ook leeft bij organisaties de angst dat ze niet flexibel en wendbaar genoeg zijn. In hoeverre zijn deze angsten terecht? Lees meer »

3. Schiphol Group Beste Werkgever in de branche 'Transport en logistiek'

Schiphol Group is uitgeroepen tot de Beste Werkgever van 2015 in de branche ‘Transport en logistiek’. Hoe realiseert een organisatie met bijna 2000 medewerkers zo’n bijzondere prestatie? Lees meer »

4. Professionalisering in het voortgezet onderwijs: Hoe creëer je een feedback cultuur?

Feedback is essentieel voor kwalitatief goed onderwijs. Dat blijkt eens te meer uit een workshop over professionalisering voor medewerkers uit het voortgezet onderwijs. Lees meer »

5. Meer vertrouwen in de toekomst van woningcorporaties

Medewerkers hebben meer vertrouwen in de toekomst van hun woningcorporatie. Lees het 'Sectormagazine voor Woningcorporaties' en ontdek meer over de werkbeleving van medewerkers binnen deze branche. Lees meer »