HR-maandoverzicht september 2013

De laatste dagen van september liggen alweer achter ons. Hoog tijd voor het HR-overzicht van deze maand. In deze blog vindt u de meest meest gelezen artikelen die in de maand september zijn geplaatst op Effectory.nl.

1. Bevlogenheidsdip zorgt voor grote uitdaging HR

In dit artikel (incl. video) vertelt Guido Heezen over iets wat opvalt als je kijkt naar het lengte dienstverband en de bevlogenheid van medewerkers kijkt. Hij doet dit aan de hand van het principe van de bevlogenheidsdip. Het op een juiste manier omgaan met de bevlogenheidsdip is volgens Guido een belangrijke uitdagingen voor HR.
Lees het artikel »

2. Bevlogenheid; de kar als metafoor

Bevlogenheid (of in het Engels engagement) is ontzettend belangrijk voor het succes van uw organisatie. Bevlogen medewerkers zijn bereid een stapje extra te zetten en uw organisatie vooruit te helpen. In deze blog (en video) geeft Guido Heezen uitleg over het begrip bevlogenheid aan de hand van simpele metafoor. Lees het artikel »

3. Wat te doen met de uitkomsten van medewerkersonderzoek?

Hoe gaat u aan de slag met de uitkomsten van een medewerkersonderzoek? Deze vraag leeft onder veel organisaties die overwegen een onderzoek uit te voeren. Guido Heezen zet de mogelijkheden voor u uiteen. Guido legt uit dat je met een medewerkersonderzoek heel gericht en kleinschalig aan de slag kunt. 
Lees het artikel »

4. Heeft u uw HR-plan voor 2014 al rond?

Het derde kwartaal van 2013 loopt op zijn eind. Veel organisaties zijn druk om dit jaar met een positief resultaat af te sluiten. De komende maanden kunnen nog het verschil maken. Ondanks deze drukke periode is het ook zaak om verder vooruit te kijken, stelt Annette Capelle in haar artikel. Zij doet een oproep om tijdig te starten met het verzamelen van de juiste HR-stuurinformatie om zo in januari 2014 samen met uw medewerkers een vliegende start te maken. Lees het artikel »

5. Innoveerkracht – 12 visionairs over nieuw leiderschap en sociale innovatie

Innoveerkracht: een combinatie van innovatie en veerkracht! In haar blog vertelt Annette Capelle over de onderwerpen in dit onlangs verschenen boek. In 'Innoveerkracht' geven 12 visionairs hun visie op nieuw leiderschap en sociale innovatie. Ook Guido Heezen komt aan het woord over de geheimen van goed werkgeverschap. Lees het artikel »