Sociale innovatie

Sociale innovatie is het betrekken van medewerkers bij vraagstukken die spelen binnen uw organisatie. Het actief gebruik maken van de ideeën van je eigen medewerkers om te verbeteren en te innoveren. In traditionele top down organisaties komen ideeën van de directie, management of van externe adviseurs en worden vertaald naar de werkvloer. Sociale innovatie werkt precies andersom. Ideeën om slimmer en beter te werken worden op de werkvloer bedacht. Want wie weet er nu beter wat er aan de hand is en wat kan verbeteren dan de medewerkers die het werk uitvoeren?

Sociale innovatie

Binnen organisaties die sociale innovatie inzetten wordt samen met medewerkers naar oplossingen gezocht die de prestaties verbeteren. Het resultaat? Werkbare oplossingen die direct kunnen worden ingezet.

Vraag het uw medewerkers!

Uit medewerkeronderzoek blijkt keer op keer dat oplossing voor verbetering vaak al in de organisatie aanwezig zijn. De vraag is alleen hoe krijg je ze boven water? Juist... door de medewerkers er naar te vragen. Naar hun antwoorden te luisteren en deze vervolgens door henzelf uit te laten voeren.

Sociale innovatie vragen

Het mederwerkersonderzoek van Effectory beschikt over sociale innovatie vragen. Uw medewerkers geven niet alleen feedback over uw werkgeverschap, u krijgt ook volop idee├źn vanuit de verschillende teams.

Actie

Ontstaat er een goed idee, bepaal samen met uw team wie verantwoordelijk is voor de uitvoering. Check of de aangewezen medewerker voldoende ruimte in zijn of haar takenpakket heeft. Hoe concreter u communiceert over de uitvoering van het idee, hoe succesvoller het zal zijn.

Whitepaper: Hoe ga ik met sociale innovatie aan de slag

Sociale innovatie is een veelgehoorde term. Wat is het precies? Eenvoudig gezegd: gebruik maken van de ideeën in uw eigen organisatie.

Downloaden