Teamie: een praktische online zelfscan voor teams

Wist je dat de directe werkomgeving (= het team) het meest bepalend is voor de geleverde prestatie én het ervaren werkplezier? Het loont om in deze directe werkomgeving te investeren. Een goede teamdynamiek zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor meer werkplezier.

Teamie: een praktische online zelfscan voor teams

Teamdynamiek

Werken in een team is niet altijd makkelijk. Soms ontstaat er een slechte teamdynamiek door ruzie of spanningen tussen collega's. Zo kan er sprake zijn van groepjesvorming, waardoor mensen zich onveilig voelen. Of een gebrek aan duidelijkheid of besluitvaardigheid, waardoor medewerkers gefrustreerd raken. Er kan sprake zijn van dominantie binnen een team, waarbij iemand continu op de voorgrond treedt. Het gevolg van de slechte teamdynamiek is dat de prestaties van het team achter blijven.

Teamie, waardevol naast het reguliere medewerkersonderzoek

Hoe maak je teamdynamiek bespreekbaar?

Teamdynamiek krijgt relatief weinig aandacht binnen organisaties. Het is voor een team lastig om uit de waan van de dag te stappen en te kijken naar wat zich onder de waterspiegel afspeelt. Vaak hebben teams het met elkaar over de zichtbare en concrete zaken als projecten, resultaten en klanten, maar hebben we het niet over zaken als: Hoe gaan we met elkaar om, maken we voldoende gebruik van elkaars kwaliteiten en communiceren we open en direct met elkaar? Terwijl juist dit soort zaken bepalend zijn voor de mate van succes van een team.

Daarom is er Teamie!

Met Teamie maak je teamdynamiek inzichtelijk en bespreekbaar. Teamie maakt het makkelijker om als team een gesprek te voeren over de zaken die er daadwerkelijk toe doen, ook lastige/gevoelige zaken worden hierdoor bespreekbaar.

Teamie helpt teams om te werken aan hun dynamiek. Deze zelfscan maakt op een snelle en simpele manier duidelijk waar kansen liggen voor verbetering en hoe deze te benutten. Teams hebben op die manier meer invloed op hun teamprestatie en voelen zich daardoor ook meer verantwoordelijk voor het gezamenlijke resultaat.

Wat levert het op?

Teams die Teamie inzetten werken gericht aan hun dynamiek, waardoor betere prestaties, positieve energie en meer werkplezier ontstaat:

  • Teamie is van de teams zelf. Het wordt niet opgelegd van bovenaf en is laagdrempelig voor iedereen. Hierdoor ontstaat draagvlak van binnenuit om daadwerkelijk iets met de resultaten te doen. Teams komen in actie met elkaar!
  • Teamie creëert eenheid en gezamenlijke verantwoordelijkheid binnen een team. Teamie richt zich bewust niet op de leidinggevende maar op het team als geheel.
  • Teamie helpt alle teams binnen je organisatie verbeteren. Teamcoaching is vaak te kostbaar en tijdsintensief om continu in te zetten bij alle teams. Teams die niet lekker draaien krijgen vaak voorrang. Logisch maar wel een gemiste kans. Teamie maakt ondersteuning voor alle teams mogelijk. Zo signaleren en repareren teams zelf snel deukjes in hun teamdynamiek voordat dit problemen geeft.

Hoe werkt het?

Teamie is leuk, makkelijk én veilig (= anoniem) om te doen. Het startpunt ligt bij de teams. Het team of de leidinggevende beslist of, wanneer en hoe vaak ze het instrument inzetten. Alle leden van het team vullen een korte en leuke vragenlijst in. Vervolgens ontvangt iedereen de teamresultaten: Waar moeten we aan werken? In welke fase zitten we als team? Hoe kunnen we dit doen? Inclusief tips en oefeningen, waarmee de resultaten gezamenlijk worden omgezet in acties!

Direct Teamie bestellen voor je team?

Start vandaag nog! Een interactieve scan waarmee teams zélf aan de slag gaan met hun ontwikkeling. Boordevol praktische tips en teamoefeningen.

Bestellen

Het model achter Teamie

Voor de ontwikkeling van het model hebben we gekeken naar de resultaten van ongeveer 42.000 teams waar Effectory de afgelopen jaren heeft gemeten. We hebben geluisterd naar de ervaringen van onze eigen teamcoaches en trainers. En we hebben gekeken naar de meest toonaangevende wetenschappelijke onderzoeken rondom teamdynamiek. Uit dit alles hebben we de vier belangrijkste kenmerken van een succesvol team gedestilleerd, deze zijn terug te vinden in het Teamie model.

In de resultaten van Teamie kun je zien aan welke kenmerken je als team voldoet en waar nog werk te doen is. Een team is het meest succesvol wanneer zij op alle vier de kenmerken goed scoort.

Waarom is teamdynamiek belangrijk in een Scrum team?

Aan de slag!

Wil je aan de slag met Teamie? Dat is heel eenvoudig. Je doorloopt als team de volgende zes stappen:

  1. Effectory stuurt naar één iemand per team een mail met een activatielink voor Teamie. Deze persoon is de 'organisator' van de Teamie;.
  2. De organisator kan met een paar eenvoudige muisklikken een Teamie starten;
  3. Ieder teamlid vult een prikkelende vragenlijst in;
  4. Ieder teamlid kan de resultaten bekijken in de online teamomgeving;
  5. Resultaten worden gezamenlijk omgezet in acties;
  6. Teams kunnen op elk gewenst moment opnieuw een Teamie starten!