Verbeteronderzoek: Een actieve rol voor medewerkers

Annette Capelle

Verbeteronderzoek: Een actieve rol voor medewerkers

Een medewerkersonderzoek dat medewerkers prikkelt om echt mee te denken over hoe dingen beter kunnen. De nadruk ligt hierbij op de open vragen, hierin vragen we medewerkers naar verbetersuggesties voor de zaken die zij het meest van belang vinden. 

Gericht inzicht

Een medewerkersonderzoek richt zich in de regel vooral op het verzamelen en weergeven van meningen. Waar zijn medewerkers tevreden over en waar zijn ze niet tevreden over? Wat ons betreft in veel gevallen een gemiste kans! Waarom zou je namelijk niet meteen aan diezelfde medewerkers vragen hoe zíj denken dat de zaken, waar ze niet tevreden over zijn, anders of beter kunnen?

In de praktijk merken we keer op keer dat de oplossing voor verbetering vaak al in de organisatie aanwezig is. Met het verbeteronderzoek krijg je deze oplossingen boven water.

Bij het invullen van het verbeteronderzoek selecteert de medewerker alleen dié onderwerpen die hij/zij van belang vindt voor de organisatie of voor het eigen team. En alleen over deze onderwerpen wordt vervolgens gevraagd om suggesties of oplossingen aan te dragen.

verbeteronderzoek

Hoe denken zij zelf dat het beter kan?

Hiermee prikkel je medewerkers om echt mee te gaan denken en leg je de verantwoordelijkheid voor het komen tot oplossingen terug bij de medewerker. Naast dat het een veel actievere houding van je medewerkers stimuleert, levert het ook een schat aan informatie op.

Samen verbeteren

Medewerkers geven verbetersuggesties voor de zaken die ze het meest van belang vinden. Dit zorgt ervoor dat zowel de teams als de organisatie direct aan de slag kunnen met de juiste punten (namelijk de punten die volgens de medewerkers zelf het meest van belang zijn) én dat er meteen al suggesties zijn hoe deze punten het beste aangepakt kunnen worden. 

Een vliegende start dus om de organisatie echt te verbeteren!

Aan de slag!

Samen verbeteren is de filosofie achter elk onderzoek. De verantwoordelijkheid hiervoor is een gedeelde; zowel de onderdelen/teams als de top zijn verantwoordelijk voor een betere organisatie. De rapportages zijn dan ook zo ingestoken dat een ieder aan de slag kan met de resultaten en verbeterpunten binnen de eigen beïnvloedingssfeer.

Ontdek alles over onze oplossingen in de demo

Wil je meer weten én zien van onze feedbacktools? Vraag een demo aan.

Aanvragen