Waarin blinken Beste Werkgevers uit?

De Beste Werkgevers van Nederland zijn populair bij hun medewerkers. Maar waar zijn zij goed in? Dit doen de winnaars net iets beter dan anderen.

Waarin blinken Beste Werkgevers uit?

Hoge betrokkenheid

Betrokken medewerkers identificeren zichzelf met je organisatie. Bij Beste Werkgevers is de betrokkenheid van medewerkers veel groter dan bij andere organisaties. Hun geheim? Heldere, aansprekende doelen. Iedereen snapt zijn bijdrage aan het grote plaatje. Medewerkers werken functieoverschrijdend als dat nodig is. Dat zijn belangrijke aspecten voor de toekomst, want 50% van de functies die we nu kennen, bestaat over 20 jaar niet meer. Flexibele, betrokken mensen zijn daarom gewild.

8,3 Beste Werkgevers
7,0 Organisaties zonder keurmerk

Trots op organisatie

Bij Beste Werkgevers zijn medewerkers trots op hun organisatie. Dat zorgt voor veel mond-tot-mond reclame en goede reviews op social media. Dit helpt om nieuw talent aan te trekken, vooral millennials vormen hun mening over werkgevers via hun online netwerk. Ook help organisatietrots medewerkers langer aan je te binden! De voordeur staat dus wijd open, terwijl de achterdeur dicht blijft.

7,9 Beste Werkgevers
6,6 Werkgevers zonder keurmerk

Verdien jij ook het Beste Werkgevers Keurmerk?

Het Beste Werkgevers Keurmerk is een eerlijk en gratis keurmerk dat alleen te behalen is, door wat eigen medewerkers over jouw organisatie zeggen als werkgever.

Ik wil het gratis keurmerk

De klant is koning

Klantgericht werken doe je als medewerkers echt inspelen op de vragen en wensen van klanten. Dat betekent dat er ruimte moet zijn voor eigen initiatief, om situaties in te schatten en af te wijken van protocollen. Medewerkers die de vrijheid krijgen om klanten te verrassen hebben meer plezier in hun werk en denken actiever mee over de koers van de organisatie. Bij Beste Werkgevers lukt dit goed, medewerkers worden geholpen om klanten in het zonnetje te zetten.
7,9 Beste Werkgevers
7,2 Werkgevers zonder keurmerk

Piek in bevlogenheid

Bevlogen medewerkers hebben passie voor hun werk en zetten zich 100% in. En dat merk je! Ze zijn ruim 20% productiever, hun ziekteverzuim ligt 37% lager en ze zijn 65% loyaler. Dit alles zorgt voor 22% meer winst. Beste werkgevers hebben dit feilloos in de gaten. Ze nemen de mening van hun mensen serieus, vragen naar hun ideeën en gebruiken die ook om hun organisatie te verbeteren. De bevlogenheid schiet zo omhoog.
7,9 Beste Werkgevers
7,3 Organisaties zonder keurmerk

Inspirerend leiderschap

In de organisatie van morgen is er volop vraag naar informele, natuurlijke leiders. Mensen die initiatief durven nemen en out of the box denken, los van bestaande structuren. Die vol ideeën voor verbetering zitten en anderen daar enthousiast voor maken! Omdat ze bij willen dragen aan het hogere doel van de organisatie, de 'big why' zoals Simon Sinek dat noemt. Beste Werkgevers lopen hierin voorop en scoren stukken hoger op leiderschap dan organisaties zonder keurmerk.
7,5 Beste Werkgevers
7,0 Organisaties zonder keurmerk